torstai 3. lokakuuta 2013

Voihan Turbo osa 2

Heräsin toissaviikolla yöllä kolmen aikoihin outoon ääneen. Luulin aluksi, että Turbo nuolee tassujaan (jota se ei saisi tehdä, koska nuoleminen altistaa tassut ihottumalle), joten komensin sitä sängystä huutamalla lopettamaan. Mitään ei tapahtunut, joten nousin katsomaan tarkemmin. Koira kyyhötti olohuoneessa oudossa asennossa ja luulinkin hetken, että se oksentaa. Tarkemmin katsottuna sen suusta tulikin vaahtoa ja äkkiä koira alkoi kouristelemaan kovasti. Kouristukset olivat niin kovia, että koira kaatui maahan. Mitään kontaktia siihen ei saanut ja se näyttikin tajuttomalta. Kohtaus kesti yhteensä noin 2 minuuttia, mutta oli todella pelottava. Itsellä oli avuton olo kun en mitään koiran hyväksi pystynyt tekemään ja luulin jo, että Turbo kuolee siihen paikkaan.

Kun kohtaus oli ohi, koira oli todella poissaoleva eikä tuntunut tunnistavan minua ollenkaan. Kun pyysin sitä tulemaan ulos (sen maha möyri siihen malliin, että taisi mennä sekaisin), se vain katsoi minua hämmentyneenä ja murisi epävarmasti hieman. En mennyt sen enempää sitä härkkimään siinä tilanteessa. Se kuitenkin halusi mennä ulos ja siellä pyöri ihan normaaliin tapaan. Takaisin tullessa se jo tunnisti minutkin ja alkoi leikkimään luulla.

Seuraavana maanantaina sitä käytettiin eläinlääkärissä, mutta siellä sanottiin, että syytä moiseen on jälkikäteen hankala sanoa ja mitään varsinaista lääkitystä ei yhden kohtauksen perusteella tietenkään aloiteta. Saatiin kyllä lääkkeet jos kohtaus uusii. Tottahan se sitten eilen oli uusinut, mutta minä onneton olin laittanut lääkkeet paikkaan, josta isäntä ei niitä ollut löytänyt. Kohtaus oli tällä kertaa kestänyt vain minuutin verran onneksi. Nyt koira on taas normaali oma itsensä. Toivotaan etteivät ne ala uusia liian tiuhaa tahtia.

Ilmeisestikin avain olisi pitää koiran elinympäristö mahdollisimman rauhallisena ja se ei kyllä ole ihan onnistunut. Nyt täytyy kiinnittää entistä suurempaa huomiota asiaan, josko se edes vähän vähentäisi uuden kohtauksen mahdollisuutta, vaikka tuskin niitä kokonaan viekään pois. Ensimmäisen kohtauksen aikana Wilho ja Wäinö pysyivät poissa paikalta, mutta kun minä en ollut toisen kohtauksen aikaan kotona, olivat ne sitten hyökkäilleet Turbon päälle ja isäntä oli joutunut laittamaan ne eri huoneeseen. Hyvä niin. Pojille ja tässä kohtaa erityisesti Wäinölle) on kyllä hoitopaikka vanhempieni luona jos tilanne sitä vaatii.

Voih... Ei ole helppoa vanhuus.

1 kommentti:

 1. Voih :( Jaksamisia teille ja Turbolle!

  Sulle olis haaste:
  "1.) Jokainen haastettu kertoo 11 faktaa itsestään
  2.) Hän vastaa haastajan 11 kysymykseen
  3.) Haastettu keksii haastamilleen bloggaajille omat 11 kysymystä
  4.) Hänen tulee siis haastaa 11 bloggaajaa joilla on alle 300 lukijaa
  5.) Tässä postauksessa haastettu kertoo kenet on haastanut, ja kertoo myös haastetuille

  Itseään haastannutta ei saa haastaa takaisin!"

  Käytän nyt sanaa "lemmikki" kysymyksissäni, vaikka haaste menee myös hevosbloggareille. Lemmikki kai se hevonenkin. :)

  1. Kuinka päädyit nykyiseen lemmikkiisi? Pitkän etsinnän kautta vai puolivahingossa.
  2. Mikä luonteenpiirre lemmikissäsi viehättää eniten?
  3. Mikä lemmikkisi ulkonäössä on eniten mieleesi?
  4. Oletko ikinä isojen vastoinkäymisten tms jälkeen miettinyt, olisiko elämäsi helpompaa ilman kyseistä lemmikkiäsi/lemmikkejäsi?
  5. Pystytkö kuvittelemaan elämää ilman lemmikkiäsi?
  6. Miksi valitsit kyseisen rodun tai "roduttomuuden"?
  7. Mikä on elämäsi yksi hirveimmistä kokemuksista?
  8. Entä mitä hetkeä et ikinä vaihtaisi pois?
  9. Mitä toivot tulevaisuudeltasi?
  10. Oletko koskaan kisannut? Yksin tai lemmikkisi kanssa.
  11. Jos saisit toivoa joululahjaksi mitä tahansa tavaraa (ja vielä saisit sen), mitä toivoisit?

  T. http://cummikarhun.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista