sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Koiran sairaus, lääkkeet, sivuoireet jne. = väsyttää

Turbon sairaus on saanut koko porukan hermot kireälle viime aikoina. Kotona oleminen on tällä hetkellä todella rauhatonta, koska kuten jo aiemmin mainitsinkin, Turbo tekee jotakin koko ajan. Tämä saa etenkin Wäinön hyvin rauhattomaksi, joten sillä aikaa kun isäntä huolehtii Turbon tarpeista, minä saan vahdata Wäinöä. Siihen nähden miten rauhaton Turbo on ollut, Wäinö on kyllä käyttäytynyt hyvin ja olen yleensä saanut sen hallintaan jopa ilman äänen korottamista. Ihan huomaamatta se on muuten oppinut menemään maahan paikalleen kaukokäskynä ja jäämään siihen, heh. Että jotain positiivistakin sentään.

Turbo on nyt myös tehnyt muutamaan otteeseen tarpeensa sisälle. Siis ihan tuosta vaan ja jopa niin, että olen ollut itse ihan vieressä. En tiedä onko se niin sekaisin, ettei se tajua missä on, vai mistä on kyse tässä käytöksessä? Joka tapauksessa, siivoaminen ja varsinkin yöllä siivoamaan herääminen ovat allekirjoittaneelle niin hermoja kiristävää hommaa, että jaksaminen on aika kortilla. Lisäksi se on alkanut ulkona ollessaan syödä ulostetta! Tämä lie viittaisi johonkin puutokseen ruokavaliossa tai vastaavaa, mutta sekin lukeutuu lääkkeiden aiheuttamiin sivuoireisiin.

Liekko sitten johtuu lääkkeistä, mutta koiralta putoaa myös karvaa kuin pahimpana karvanlähtöaikana. Voihan se olla, että se tarkoittaa jotain muutakin... Pahimpana kaikesta, Turbo on pari kertaa murahtanut kovasti minulle ja kerran jopa isännällekin. Minä olen niissä tilanteissa aika kädetön, koska en yksinkertaisesti uskalla mennä sitä sen enempää komentamaan, joten minun on tyydyttävä poistumaan paikalta - jolloin koira on tietenkin tilanteen herra.

Torstaina sille meinasi tulla kohtaus muutamaan otteeseen lääkkeistä huolimatta. Tai kaipa sille pieni kohtaus tulikin; se kuolasi ja kaatui maahan, mutta ei alkanut kouristella. Sen jälkeen se oli kumminkin ihan yhtä pihalla olevan näköinen kuin aina kunnon kohtausten jälkeen. Suurempaa kohtausta sille ei kuitenkaan tullut.

Näihin joudutaankin nyt miettimään ihan oikeasti ratkaisuja, tilanne on kaikinpuolin hyvin epämiellyttävä. Isäntä on viikon alettua yhteydessä eläinlääkäriin, jotta saataisiin koiralle lääkitys, jonka sivuoireet eivät olisi näin kestämättömät (koiralle ja meille).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti