torstai 20. helmikuuta 2014

Lisää sairaskertomuksia

Turbon tila on pahentunut viime aikoina. Koira on jatkuvasti rauhaton ja läähättää, sen lisäksi se ei juuri enää ota kontaktia, vaikka sitä kutsutaan. Lähinnä se ravaa ympäri kämppää ahdistuneesti ja sitten simahtaa nukkumaan. Uni on sitten sitäkin sikeämpää. Ruokahalu on toistaiseksi ollut hyvä, mutta toissapäivänä siihenkin tuli muutos eikä koira syönyt, ei aamu- eikä iltaruokaansa. Selvää oli, että nyt se on saatava äkkiä lekuriin, vaikka aika oli muutenkin jo varattu torstaille.

Eilen siis käytiin eläinlääkärissä. Verikokeista paljastui, että maksa-arvot olivat todella koholla. Tämän takia koira on ollut niin pahana, maksasta kun on koko ajan tullut myrkkyä koiran elimistöön. Syy maksan toiminnan heikkenemiseen voi olla Turbon epilepsia lääkkeessä (barbivet) tai sitten jotain muuta (kasvainta eläinlääkäri epäili), mutta sitä ei pelkillä verikokeilla pystytä sanomaan. Eläinlääkäri laittoi koiran erikoisruokavaliolle ja määräsi lisäravinteita syötettäväksi, jotta maksaa saataisiin suojattua ja sen toimintaa tuettua. Muut lääkkeet, paitsi antibiootti (jonka se sai uutena lääkkeenä, koska tulehdusarvot olivat hieman koholla) ja barbivet, lopetettiin, jotta maksa ei entisestään kuormittuisi. Barbivettiä ei voida tuosta vain vieroitusoireiden takia lopettaa, mutta kuulemma voidaan kokeilla pienentää annosta. Mahdollista on koettaa vaihtaa lääkettäkin, mutta tuosta vaan sekään ei yllä mainitusta syystä onnistu.

Eläinlääkärin mukaan koiran tila tulisi kohentua parissa viikossa. Jos näin käy, kontrolli on kuukauden päästä, jossa maksa-arvot katsotaan uudelleen. Toivotaan tietysti parasta. Koiran tilaan nähden eläinlääkäri oli kuitenkin suhteellisen toiveikas eikä antanut vielä mitään suositusta siihen, että koira tulisi lopettaa, vaikka tätä tietysti pelättiin. Koiran katsominen siinä tilassa, jossa se on ollut, on sydäntä raastavaa eikä näin missään nimessä voida jatkaa. Se kiersi vielä tänä aamunakin, mutta yönsä sentään nukkui suhteellisen rauhallisesti. Eilen Turbo kyllä söi hyvällä ruokahalulla ja joikin, tänä aamuna se reagoi nimeensä kun kutsuin sitä. Nyt vain toivotaan, että tila lähtee kohenemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti