maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kursseilua

Viime päivityksestä on taas vierähtänyt aikaa. Olen ollut jatkuvasti kipeä... taas ja sekös ketuttaa. Lenkillä ollaan päästy käymään vaihtelevalla menestyksellä ja nekin lähinnä niin, että koirat autolla metsään ja irti, itse köpöttelen rauhallista tahtia mukana. No, pääasia, että Wäinö saa juosta ja Wilho nuuskia metsän hajuja. Darrakin on pari kertaa päässyt mukaan, varsinkin kun Wilho oli hoidossa siskollani (lellittävänä, teki taas pojalle hyvää. Minulle palautui erittäin iloinen koira ja oli sillä tavatkin tallessa), mukaan mahtui. Darra on onneksi piristynyt Turbon poismenon jälkeen, vaikka täytyy myöntää, että siinä on alkanut näkyä vanhuuden merkkejä, joita ei aiemmin ole huomannut/ollut.

Wilhon kanssa aloitettiin perustottelevaisuuskurssi, jolla ehdittiin käydä vain kerran ja sitten meille aukenikin paikka rallytokon alkeiskurssilla. Alunperin olin myöhästynyt tuon kurssin ilmoittautumiselta, mutta meidän onneksi saatiin peruutuspaikka sittenkin! Otin siis perustottelevaisuuteen Wäinön mukaan, saavatpahan molemmat koirat hieman tekemistä ja pohtimista. Perustottelevaisuus on sitä paitsi kuin Wäinölle tehty; tarpeeksi helppoa tekemistä ja sopivasti haasteita.

Olen erittäin ylpeä siitä miten hyvin Wäinö kurssilla oli. Takana oli lähes lenkitön viikko omien sairastelujeni takia, silti poika keskittyi ihan kympillä koko ajan! Ei yhtäkään rähähdystä tai murinaa, vaikka käveltiin suoraan rinkiin, parin metrin päähän toisista koirista. Koirista, joita se ei ole koskaan nähnytkään! Saimme erityismaininnan ohjaajalta kehittymisestämme :) Eikä yhtään turhaan, vaikka itse sanonkin. Kova työ on kannattanut, vaikka paljon on vielä tekemistä. Wäinö joutui myös pari viikkoa sitten shelttihyökkäyksen uhriksi kun naapurin vapaana ollut koira juoksi pihalta suoraan Wäinön päälle. Lähdöt tulokas sai kyllä nopeasti, mutta nyt sitten harjoitellaan sen talon ohittamista ihan huolella. Sheltteihin sillä jäi jonkinmoisia agressioita eikä niiden ohittamisesta tule tällä haavaa mitään. Kyselinkin kurssin ohjaajalta josko tuntee jonkun, jolla kyseisen rodun edustajia on, että päästäisiin harjoittelemaan niiden ohitusta.

Syksyllä tänne ollaan järjestämässä rallytoko kisoja ja koska kurssi saadaan kivasti kesäkuussa päätökseen, ajattelin otta tähtäimeksi niihin osallistumisen. Jännittää jo valmiiksi, vaikka koko kurssia ei olla edes aloitettu! Tosin Wilhoon minulla on sataprosenttinen luotto, se hoitaa kyllä hommasta oman osansa ja varmaan tekee puolet minunkin työstäni. Jännittävää, että kerrankin tehdään jotain ihan konkreettisen tavoitteen kanssa! Edelleenkin siis vain omaksi iloksi, ei pidä ottaa hommaa liian vakavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti