sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Rally-tokoilua ja JoA:an liittyminen

Nonni. Nyt on sitten liitytty myös JoA:an eli http://www.joa.fi/, ei siis agia harrastaaksemme vaan jatkaaksemme Rally-tokoilua seuran tiloissa. Seuraan liittyminen edellytti myös talkoopisteiden haalimista ja niitä kävinkin tässä eräänä viikonloppuna jo hankkimassa talvikaudelle tarvittavan määrän kirjoittamalla agikisoissa kisakirjoja puhtaaksi. Jännää hommaa kun ei tajunnut lajista mitään :) Mutta mikäs tuossa, mitäpä sitä ei koiraharrastuksensa eteen tekisi (lisäksi talkoolaisille oli tarjolla reilusti ruokaa, joten meikä ei valita ;))...

Talkoopisteiden toivossa suostuin myös ottamaan vastaan tulevien Rally-tokokisojen ilmoittautumisia. Siitä saankin jo hyvin pisteitä kasaan eikä homma muutenkaan ole suuri uhraus aikaani. Pääasia, että saadaan kisat tälle seudulle! Mutta sitten... Menin lupautumaan myös vetämään Rally-tokon alkeiskurssin... Valmiin pohjan siihen saan toki, mutta silti! Huh. Hauskaahan se varmasti on ja sillä siihen vapaaehtoudustuinkin vaan hiukka jännää myös kun en moista ole koskaan tehnyt. Eiköhän se kumminkin hyvin mene, jännitystä, mutta innostusta on kyllä ilmassa!

Koiratanssia saadaan myös Wilhon kanssa jatkettua kun ensi vuoden puolella vuokrataan Oppikoiralta tiloja joka toinen sunnuntai muutaman viikon ajan. Päättelin, että lajin jatkamisen kannalta on kaikkein paras jos on jotakin sovittua ja säännöllistä; muuten ei tule tehtyä. Sitä ajatellen otinkin Wilhon kanssa muutamia harjoituksia ja opetin myös Wäinölle "tanssi"-liikkeen (koira siis nousee kahdelle jalalle ja pyörähtää ympäri). Yllätyin ihan miten hyvin Wäinö jaksoi keskittyä. Kyllä sekin joskus niihin treeneihin pääsee mukaan :)

Ikean reissulta tarttui mukaan myös pikku korokealusta, jonka kanssa harjoiteltiin takapään käyttöä, eli koirat pyöri sen ympäri pitäen etutassut korokkeen päällä. Hyvin lähtee jo molemmilta, mutta pitää harjoitella lisää, että saataisiin Rallyyn vähän näyttävyyttä ja oikeaoppiset käännökset. Wäinön kanssa pitäisi myös harjoitella sivulletuloa ja seuraamista; se ei vieläkään suju niin kuin pitäisi. Täytyy kyllä myöntää, että tämän asian kanssa olen ollut todella laiska ja vähän ollut ideatkin lopussa. Aihetta käsiteltiin uudessa Canis-lehdessä myös, pitänee perehtyä, jos vaikka saisi uutta näkökulmaa asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti