sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Treeniä Wäinön kanssa = huokaus

Niinhän siinä taas kävi, että Wilho pöllittiin hoitoon, nyyh! Ei olisi millään malttanut antaa sitä yli viikoksi, mutta viekkaudella ja vääryydellä se taas onnistuttiin täältä kaappaamaan. Voi että se tulee olemaan taas suuttunut minulle (ja ihan aiheesta). Wäinö oli sitten keskenään perjantain rallytreeneissä ja eihän ne menneet... Pääsin lähtemään töistä niin myöhään, että meillä tuli aivan mahdoton kiire ehtiä paikalle. Jotenkin en taas tajunnut, että olisi paikanpäällä pitänyt sitten ottaa Wäinö sisätiloihin ennen meidän omaa vuoroa. Koira nimittäin oli niin ladatussa mielentilassa, ettei rataharjoittelusta tullut mitään ja jouduttiin ottamaan ihan perusseuraamista. Kun sitä oltiin vedetty reilut 10 minuuttia, löytyi taas keskittyminen ja lopetinkin meidän vuoron ottamalla Wäinön kanssa hyppyharjoitteita hallin toisessa reunassa. Se menikin ihan mukavasti! Jätin herkun toiselle puolelle estettä ja hyppyytin Wäinön muutaman kerran siitä yli. Vauhtia ei ainakaan puuttunut... En sitä kyllä epäillytkään. Saa nähdä sitten kun päästään agility aloittamaan, että millä hurmoksella se vetää esteet yli. Positiivista kuitenkin oli, että Wäinö todellakin hyppäsi esteen eikä kiertänyt/juossut sen yli ja oli jopa kontaktissa heti esteen jälkeen. Vapaanakin se oli, joten täytyy olla lopputulemaan tyytyväinen, vaikka alku kangertelikin.

Kuten aikaisemmin jo mainitsinkin, olen tässä uudelleen keksinyt lumikenkäilyn ja sitä käytiinkin kokeilemassa taas hyvien ulkoilukelien kunniaksi. Meinasin, että jätän kumminkin Darran kotiin, mutta Rouva oli toista mieltä ja odotti oven edessä, että pääsisi mukaan. Noh, tottahan toki! Lumikengillä pääsikin sitten liikkumaan hangessa suhteellisen vaivattomasti ja Wäinön sekä lapinporokoira Lakun hanki kantoi myös hyvin. Darra sen sijaan upposi ihan kokonaan kinoksiin ja joutui tekemään mielettömän työn eteenpäin pääsemiseksi! Vähän matkaa käveltyämme totesimme, että on pakko hakeutua polulle, ettei vanha Rouva saa sydänkohtausta. Tallasin sitten sitten lumikengillä polun, jotta sen kulkeminen helpottuisi. Siinä tulikin sitten itsellekin kiva urheilusuoritus, ei nimittäin ollut mikään läpihuutojuttu, mutta kyllä se koiraa helpotti huomattavasti. Darra oli kuitenkin silminnähden tyytyväinen kun päästiin polulle ja se löysi taas pitävää maata jalkojensa alle enkä kyllä minäkään enää siinä vaiheessa pahakseni pistänyt!

Wäinö tuurasi Wilhoa myös koiratanssitreeneissä, mutta tällä kertaa tuli kyllä todellakin Wilhoa ikävä! Wäinö oli nimittäin erittäin lautautuneessa tilassa - taas kerran. Mukana oli lisäksi nuori mittelspitzuros, joka ei ollut sitten ollenkaan Wäinön mieleen ja Wäinö ärisikin sille jos en pitänyt kontaktia yllä koko ajan. Pari kertaa jouduin ärähtämään ihan kunnolla, että sain sen pysymään aisoissa ja estämään sen menon toisen luo pörhistelemään. En ollut siis ollenkaan tyytyväinen, mutta tätähän tämä Wäinön kanssa on, joskus tulee takapakkia. Hyvää treenissä oli kumminkin se, että saatiin yksi liikesarja harjoiteltua jo valmiiksi. Muiden osallistujien kanssa oli myös puhetta, että keväämmällä olisi mukava järjestää koiratanssimöllit. Niitä ajatellen voisikin sitten valmistaa ihan ohjelman valmiiksi. Enköhän minä sen molemmille koirille tee, vaikka Wäinön osallistumisesta en vielä olekaan varma. Josko se tästä taas helpottaisi...

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä :) ootko koittanu lenkittää ennen treenejä? Jos malttas sitte olla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kyllä se taas tästä :) Ollaan käyty ennen treenejä lenkillä, ei juuri auta. Wäinöhän on suhteellisen kovassa kunnossa tällä hetkellä kun se lenkeillä treenaa aina itse itseään :D Parhaiten ehkä auttaa kun menen treenipaikalle hyvissä ajoin, rauhallisella mielellä ja teen sen kanssa vähintään 15 minuuttia töitä ennen omaa vuoroa. Että oma vikakin noissa molemmissa treeneissä kun menin kiireellä paikanpäälle ja koiralla oli jo mennessä sellainen olo, että nyt tapahtuu! Oman lisämausteensa tuo tietysti se, että nyt on jollakin nartulla naapurustossa juoksuaika... Tänään tein ihan perusseuraamisharjoituksia omalla pihalla ja ne meni ihan mukavasti.

    VastaaPoista