torstai 12. maaliskuuta 2015

Tokoagi 2:n tentti - Wäinö pelastaa päivän

Tänään oli kyllä Wäinö huipussaan tokoagi 2:n tentissä. Yllätys, yllätys meidän harjoittelu monen tehtävän osalta on jäänyt pelkästään kurssin varaan, kotona ei olla juuri tehty mitään. Sen vuoksi en lähtenyt suurin toivein tenttimään, tavoitteena saada minimi 5 tehtävää oikein ja tentti läpi. Laskin, että n. 5 tehtävää on meille ennestään tuttuja, kuten esim. istu, kierrä koiran ympäri ja voltti (koira pyörähtää 360 astetta vihjeestä) ja hyvänä päivänä sehän riittääkin jo! Valmistauduttiin tenttiin käymällä tunnin lenkillä, koirat metsässä vapaana juosten. Itse olen kipeä, joten lönkyttelin erityishidasta vauhtia. Koirat olivat ihan todella innoissaan, liekkö auringon paisteesta tai mukavasta hankiaisesta, mutta joka tapauksessa meillä oli rento, hyvän mielen lenkki. Jos koirat osaisivat nauraa, niin tänään ne olisivat niin tehneet :) Wilho ja Darra innostuivat jopa jahtaamaan toisiaan!

Wäinö oli silmin nähden rento koko lenkin ajan ja päin vastoin kuin yleensä, se ei pinkonut täyttä höyryä edes takaisin koko aikaa vaan nuuski milloin mitäkin kantoa ja jolkotteli sitten seuraavaan kohteeseen. Sama meininki jatkui myös tentissä. Moni temppu on meillä vielä kovin vaiheessa, mutta onneksi aloitukseen oli osunut neljä niistä tehtävistä, jotka handlasimme! Viides tehtävä oli tassukosketus, joka oli harjoitteluissa aina mennyt hieman plörinäksi, koska Wäinö ei yksin kertaisesti malttanut miettiä mitä niillä tassuilla pitikään tehdä ja huitoi ympäriinsä, välillä koskematta targettiin ollenkaan. Omaa vuoroa odotellessa harjoiteltiin tassukosketusta muutamaan otteeseen ja se ilmeiseti riitti siihen, että tentissä Wäinö nappasi kuin nappasikin homman ja koski targettia kolmesti, wau! Välillä se yllättää minut sillä, miten fiksu se onkaan...

Myös toisen osion tehtävissä oli yksi epävarma osuus. Koiran piti vihjeestä kaataa neljä keilaa, jokainen erikseen ja palata välissä ohjaajan luo. Ei olla koskaan harjoiteltu niin monella keilalla, mutta eipä tuo näkynyt menoa haittaavan, niin ne vaan kaikki kaatuivat ensi yrittämällä :) Viimeinen osio oli meille vaikein - rauhoittumisalustaa ei olla harjoiteltu ollenkaan, mutta onneksi "paikka"-käskyllä sekin onnistui hienosti. Sen sijaan tikapuut olivat tämän kertainen heikkokohtamme, mutta se ei haitannut, koska tuloksena oli mahtavat 14/15 oikein, tentti läpi ja sekä ohjaajalla että koiralla hyvä mieli :) Että innolla jäämme odottamaan tokoagi 3:sta!

Etevä mies <3
Maistuvat palkinnot

Palkinnot maistuvat

2 kommenttia:

  1. Hieno Wäibö <3 hyvät palkinnot :) pitäs tutustua tähän lajiin tietäs mitä teette.

    VastaaPoista
  2. Joskus miula oli täällä lajiesittelykin, mutta olen tainnut poistaa sen blogin "uudelta kaudelta :) Seuraava lainattu Koirapalvelu Vihmerän kotisivuilta, josko antaisi osviittaa mitä tokoagi lajina merkkaa (http://koirapalveluvihmera.kotisivukone.com/tokoagi):

    Sisältö: Tokoagi sisältää kontaktiharjoitteita, temppuja, tottelevaisuutta sekä luottamusharjoituksia varsin arkisilla ja mielikuvituksellisilla välineillä. Tokoagia voi harrastaa arkitottelevaisuuden parantamiseksi, tähdätäkseen tokoagitentteihin tai ihan vain parantaakseen yhteistyötä ja suhdetta omaan koiraan.

    Kenelle: Tokoagi ei ole tottelevaisuuskoulutuksen ja agilityn yhdistelmä. Se on ihan oma lajinsa, joka on turvallinen niin isojen kuin pienten rotujen pennuille, aikuisille, veteraaneille tai vaikkapa polvi-tai selkäleikatuille koirille. Jokainen koira huomioidaan yksilönä, eikä ikä tai koko ole este lajin turvalliselle suorittamiselle tai jopa eri tasojen tenttimiselle

    VastaaPoista