sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tokoagia ja koiratanssia

Wäinön tokoagi-kurssi alkaa olla käytynä ja ensi viikolla olisi enää lopputentin aika. Monet tehtävistä on meillä vielä aika vaiheessa, tai siis ihan vaiheessa. 15 tehtävästä saadaan ehkä juuri ja juuri se 5 oikein, jotka tarvitaan hyväksyttyyn tulokseen. En silti ole ottanut liikaa paineita asiasta ja lähdetään kokeilemaan, jos ei onnistu, tentin voi aina uusia.

Tokoagi on järjestetty vanhassa koululuokassa, joka on ollut huomattavan haastava ympäristö Wäinölle, johtuen muiden koirien läheisyydestä ja liikenteestä ulos ja sisään luokasta. Alkutunnit meillä onkin menneet ihan vain rauhoittumisen yrittämiseen. Eikä siitäkään ole aina mitään tullut. Silti tämä on tehnyt Wäinölle ja minulle hyvää; olen ollut pakotettu opettamaan sille temppuja ja etenkin siihen, että annan sen itsensä miettiä mitä pitäisi tehdä. Johtuen Wäinön malttamattomuudesta ja reaktioherkkyydestä, tapaan aina siloitella sille tietä liikaa enkä anna sen itse oivaltaa, vaikka nimenomaan se olisi sille hyödyllistä. Lisäksi sillä todellakin on välineitä miettimiseen, kunhan vaan malttaisi käyttää niitä!

(Muoks 9.3) Wäinö työntää leluautoa - yksi tokoagin tehtävistä

Toinen hyödyllinen asia on se, että olen ottanut nyt asiakseni opettaa Wäinölle rauhoittumisen erilaisissa paikoissa. Se ei tule olemaan helppo tai millää tavalla nopea projekti ja sitä myöten tavoitteet eivät ole korkealla. Yritän kumminkin, sillä se helpottaisi meidän molempien elämää huomattavasti. En lähde tähän projektiin sillä mielialalla, että saisin ihmeitä aikaan, mutta varmasti pientä parannusta.

Wilhon kanssa treenaus on jäänyt hieman vähemmälle, johtuen siitä, että herra varastettiin hoitoon, jonka jälkeen lähdimme matkoille eli molemmat pojat olivat hoidossa ja sitten olenkin ollut vaihteeksi kipeänä, sopivasti talvilomalla. Koiratanssi ohjelmaa olen kuitenkin miettinyt ja se itseasiassa alkaa olla rakentunut aika kivasti. Meinaan koko ajan mennä siihen halpaan, että siinä täytyisi olla kamala määrä temppuja ja sen täytyisi kestää loputtoman pitkään, vaikka alokasluokan ohjelman tulee kestää 90 sek. ja sisältää 5 temppua! Ei siis paha. Wilho oli treeneissä taas ihan huippu, voi miten minä tykkäänkään tehdä töitä sen kanssa! Muutenkin koiratanssiharkoista on tullut viikon kohokohta rallytreenien rinnalle, meno on aina rentoa ja mukavaa :)

Loppuasennon harjoittelua (kuva Saija Jänkävaara)

Alkuasennon harjoittelua (kuva Saija Jänkävaara)
The flying Mittelspitz (kuva Saija Jänkävaara)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti