maanantai 29. joulukuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Kiitoksia kaikille lukijoille, vanhoille ja uusille (joita tilastojen mukaan todella on jostain ilmaantunut, hih)! Kulunut vuosi on ollut koirien osalta yllättävän aktiivinen, mutta niinhän siinä usein minulle käy, että tempaannun vähän huomaamattakin täysillä mukaan. Viime vuodelle asetetut tavoitteet ovat ylittyneet kirkkaasti; Wilholle olin merkinnyt näköjään vain yhden osallistumisen rally-tokokisaan ja Wäinölle viimeisen sertin metsästyksen. Molemmat täyttyivät ja paljon muutakin. Tämän vuoden parasta antia on ollut rallailun valikoituminen meidän lajiksi ja sitä kautta hauskan rally-ryhmän löytyminen ja harrastamisen säännöllistyminen. Myös kisaaminen on tuonut oman vivahteensa koirien kanssa tekemiseen; olen yllättynyt siitä miten antoisaa ja mukavaa hommaa se onkaan ollut! Kun ei vaan ottaisi liian vakavasti ;) Koirat eivät varmasti ole pistäneet pahakseen harrastamisen säännöllistymistä ja luulenpa, että kisaaminenkin on ollut niistä molemmista hauskaa.

Tämä vuosi alkoi hieman huonoissa merkeissä ja menetyksiäkin koettiin, mutta loppua kohden vuosi on kyllä parantunut parantumistaan. Toivotaan, että ensi vuosi jatkuisi samoissa merkeissä. Joitakin tavoitteita voisi kirjata ylös, jotta sitten ensi vuonna voidaan katsella missä mennään:

- Wilhon kanssa aion jatkaa rallailua ja siinä kisaamista AVO-luokassa. Puolitosissani tavoittelemme RTK2:sta, joka onkin varsin realistinen tavoite sikäli mikäli minun pää vaan kestää :D Lisäksi jatkamme harrastuspohjalta koiratanssia ja miksi ei voitaisi käydä vaikka ekoissa koiratanssikisoissamme, jos sellaiset vaan tarpeeksi läheltä löytyvät - möllikisatkin riittäisivät vallan mainiosti. Pieni houkutus olisi osallistua myös tokossa ALO-luokkaan joskus syksymmällä. Ainakin liikkeitä me tullaan jatkossa opettelemaan. Uusittujen sääntöjen myötä mukaan on tullut kaukokäskyt ja noutokapulan pitäminen, joten jää nähtäväksi miten saamme ne aikaiseksi, mutta laitetaan tähtäimeen.

- Wäinön kanssa jatketaan niin ikään rallailua ja onhan se ALO-luokan viimeinen 1-tulos jostain haettava, jotta poitsu saa myös koularin kun kerta Wilhollakin sellainen on. AVO-luokkaan jatkaminen riippuu paljon siitä, miten harjoitukset pojan kanssa lähtevät sujumaan, mutta vakaaksi tavoitteekseni otan nyt sen, että voisin radalla pitää sitä vapaana luotettavasti. Se onkin aika kova tavoite se, mutta toisaalta... Wäinö on kerta toisensa jälkeen todistanut itsensä paljon minun epäilyjäni paremmaksi. Miksi ei tälläkin kertaa? Seuraaminen on saatava myös paremmaksi, toisin sanoen pitää nyt ottaa ihan itseäni niskasta kiinni, koska harjoittelun vähyydestä ne puutteet johtuvat (kuten asennon vinous). Wäinön kanssa aloitetaan myös tokoagikurssi helmikuussa ja sieltä haetaan hyviä yhteisiä hetkiä, itseluottamusta ja uusia tapoja oppimiseen. Koiratanssi ja toko pidetään harjoittelussa myös mukana; mielenvirkistykseksi ja haasteeksi, jotta ei tulisi tylsistytettyä poikaa harjoittelemalla ainoastaan samoja juttuja kerta toisensa jälkeen. Mieli tekisi kokeilla Wäiskin kanssa myös agia, mutta ihan vain vähän ja jos löytyisi sellainen sopiva kurssi; vakiryhmään en edes kehtaa hakea kun tarkoitus ei ole kuin kokeilla eikä tuosta hallittavuudestakaan ole mitään takeita...

- Darralle ei kirjata mitään tavoitteita, koska tämä eläkeläinen on ns. työnsä tehnyt :) Mutta Rouva paikkaa tuuraajana jos pojat estyvät tulemasta paikalle, saapahan vähän mielen virkistystä vanhuskin. Lisäksi ollaan enenevässä määrin lenkkeilty ja koska kunnonkohotus (ja suoraan sanottuna pieni laihis) on paikallaan, tätä hyvin alkanutta kuntokuuria meinataan jatkaa. Sen verran suunnitelmia on Darrankin varalle, että dobo-pallolle sen pitäisi opetella laittamaan tassunsa. Meidän pallo on poikien kokoa, joten ihan kokonaan Dartsi ei pääse sille nousemaan, mutta suostuisi nyt edes ne tassunsa sille laittamaan, sekin riittäisi!

Josko siinä alkaisi olla jo ihan tarpeeksi tavoitetta meillekin. Saas nähdä, innolla ainakin jatketaan uuteen vuoteen ja uusiin haasteisiin!

Tähän hetkeen pojat viettävät kumminkin ansaittua lomaa maalla aina Uuden Vuoden yli :)

Kaikki ilo irti lomailusta!3 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) molemmille vaan rtk2 tavoitteeks!

    VastaaPoista
  2. Täältähän löytyi tuttuja ihania koirakamuja! Onnellista ja menestyksellistä uutta vuotta teille kaikille, Leo ja Touhokin lähettää terkkuja :D

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia molemmille! Mukava, että löysit blogimme Nella :)

    VastaaPoista