maanantai 6. heinäkuuta 2015

Lukemisharjoituksia

Kovin suuria ei olla menneinä viikkoina koirien kanssa treenailtu, vaikka Wilholle jäi jos jonkinmoista suunnitelmaa lukukoiraa ajatellen. Koiratanssia käytiin pikkuisen taas pitkästä aikaa ja treenitauko oli auttanutt, kun molemmat koirat olivat enemmän kuin täpinöissään taas lajista. Ohjelmat saatiin molempien kanssa hiottua, enää pitäisi lisätä musiikki harjoitteluun ja eiköhän se siitä (hyvänä päivänä ;)).

Lukukoiraan mentiin vähän kauhun sekaisin tuntein; ei olla ollenkaan harjoiteltu, vaikka se olisi ollut niin tärkeää. Taas kerran Wilho paikkasi minun puutteeni! Se oli ihan huippu, mitä sitä muuta väittämään. Treeneihin oli tullut ohjaajan kummityttö (koiraperheestä, erittäin reipas ja hienosti koiria käsittelevä tyttö muuten), joten pääsimme koittamaan ihan oikeaa lukutilannetta. Se menikin todella hienosti. Wilho keskittyi ja makaili viltillä kuunnellen lukemista, aivan yli odotusten. Wau, tämä kun saataisiin pidettyä. Annoin tytön palkata, jotta Wilhon mielenkiinto säilyisi siinä suunnassa eikä minussa, joka on ollut pieni ongelma näissä harjoituksissa.

Seuraavat kotiläksyt ovatkin viltillä olemista ja siinä rentoutumista, päänkääntö-temppu vihjeestä ilman ääni apua ja kirjan ehdollistaminen merkitykselliseksi esineeksi. Siinä riittääkin hommaa, vielä kun kesäloma siintää viikon päässä ja kaikenlaista ei-koira-suunnitelmaa on vaikka millä mitalla!

Wäinön kanssa otin lyhyesti omalla pihalla rallya pitkästä aikaa ja sekin sujui tänään todella hyvin. Kokeiltiin taas merkille menoa. Se ei ollut ihan unohtunut, mutta aloitimme harjoittelemaan aika lailla alusta alkaen. Wäinö nappaa sen jutun kyllä aika nopeasti. Olen kulkenut merkkiä päin ja palkannut sen taakse, nyt Wäinö hakeutuu jo merkille. Täytyy vain olla varovainen, etten palkkaa merkkiin koskemisesta: kaksi kertaa palkkasin tänään vahingossa ja johan se sitä huitoi... Nopea poika.

Wäinön kanssa ollaan menossa Krista Karhun rallykoulutukseen, jota odottelenkin jo aika innolla. Muut menot ovat nyt tulleet aika pahasti rallytreenien tielle, joten moneen viikkoon ei ollakaan päästy harjoittelemaan! Toisaalta se on tehnyt jopa hyvää. Nyt alkaa jo poltella aika kovasti päästä treenailemaan kunnolla.

1 kommentti: