maanantai 28. heinäkuuta 2014

Extempore möllitoko

Käytiinpä sitten vähän yllättäinkin möllitokokisoissa Wilhon kanssa! Kaveri viestitteli perjantaina, että sunnuntaina tällaiseen olisi mahdollisuus, mutta sitten asia unohtuikin remontin ja kaiken muun viedessä ajatukset ihan toisaalle. Sunnuntaiaamunakin olin lähdössä jo ihan muihin hommiin kun tuli mieleen, että "ai niin, ne tokoilut!". Katselin häthätää netistä, että mitä alokasluokan liikkeisiin kuuluu, totesin, että ollaan harjoiteltu suurinta osaa niistä viimeksi neljä vuotta sitten alkeiskurssilla ja eikun menoksi!


Eihän se sitten hullummin mennytkään! Jännitti kyllä ihan kamalasti. Paikallaanmakuu meni tietysti vielä heti ensi alkuun pieleen kun jossain minuutin kohdalla Wilho päättikin mennä haistelemaan viereistä koiraa... Jes. Onneksi toisen koiran suoritus ei siitä häiriintynyt. Tuomari sanoi, että olisi antanut heille 5 pistettä, koska koira tarvitsi tuplakäskyn ja vaihteli asentoaan, mutta koska kesti Wilhon häiriön niin hienosti, saivat täyden kympin. Eli me tavallaan autettiin... Paitsi, että joo, vähän nolostutti enkä olisi arvannut, että Wilho moiseen sortuu.

Noo, kaikkea sattuu eikä odotukset olleet kovin korkealla, joten oli helppo kerätä itsensä ja jatkaa eteenpäin. Pisteitä meiltä ei vähennetty oikeastaan kun minun antamista avuista. Annoin joissakin liikkeissä tuplakäskyn, joten siitä vähän rokotettiin tottakai. Parissa kohtaa Wilho vähän ennakoi ja nousi istumaan perusasentoon ennen kuin annoin käskyn. Hypystä olen kaikkein ylpein, koska odotukset sen onnistumiselle olivat nolla. Ei tosiaan olla harjoiteltu sitä sitten muinaisen tokoalkeet kurssin ja vielä ennen omaa suoritusta pähkäiltiin, että mitenkäs se menikään... Wilhopa teki sen juuri nappiin. Pieni edistäminen kun se lähti hyppäämään, mutta hypyn jälkeen se kiepsahti ympäri ja jäi paikoilleen seisomaan! Mistä se sen muisti?? Olin äimänä, mutta kovin ylpeä!

Toinen ilostusta aiheuttava kohta oli ehdottomasti luoksetulo. Wilho laukkasi kutsusta luo niin iloisesti, että itseä sekä tuomaria rupesi naurattamaan. On se hieno poika! Tuloksena siis neljässija ja erikoismaininta minulle kun keräsin itseni niin hyvin alun epäonnistumisen jälkeen. Wilhon suoritusta kehuttiin harmoniseksi ja kyllähän se lämmitti mieltä.
Wilho sai palkkioksi hienon lelun vaan Wäinö sai sen jossain vaiheessa iltaa hampaisiinsa ja tässä tulos.

1 kommentti:

  1. Hei huippua! Mahtava tulos noin kylmiltään :) tää inspiroi itseasiassa itteänikin. Oon viimeisen vuoden ruikuttanu että "tän kanssa ei voi harrastaa koska terveys ei kestä" mutta asiahan taitaa olla niin että voisin ihan hyvin treenata alonkin liikkeitä, kunhan tehtäisiin niitä rauhassa. Tosin se olisikin oma taiteenlajinsa kun koira haluaisi tehdä sata lasissa, mutta sehän on vaan lisähaaste mulle. Ja mölleissä pyytäisi esteen matalimpaan korkeuteen tai opettaisi sen kokonaan väärin vain tolppien välistä juoksemisena ja ottaisi siitä nollan. Voisi harrastella ja vaikka kisatakin jos haluaisi, opettelisinitse vaan pois siitä ajatustavasta että kisoihin lähdetään tavoittelemaan voittoa.. :) kiitos tästä!

    VastaaPoista