keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hellepäiviä

Huh huijaa kun on ollut lämmintä! Emäntä ei tässä taloudessa pistä ollenkaan pahakseen, mutta koirilla on ollut kuuma. Onneksi on tuo ilmalämpöpumppu, joten työpäivinä ei tarvitse huolehtia miten koirien käy... Sisällä kun on aina miellyttävän viileää. Lenkkeilystä sen sijaan ei ole tullut juuri mitään. Uimassa ollaan käyty ja muutaman kerran olen lähtenyt juoksuttamaan koiria aikaisin aamulla tai myöhään illalla, mutta siinä tulee pidemmän päälle oma jaksaminen vastaan. Wäinön takia olen kyllä koittanut pitää koirat aktiivisina ja viihdytettyinä, ettei käsissä ole muutaman päivän päästä ruutitynnyriä.

Karkailu on sentään hieman vähentynyt. Olen lenkillä heittänyt Wäinölle keppiä paljon. Sitä se rakastaa ja silloin sen huomio on minussa, kun joutuu vahtaamaan milloin heitän kepin. Lisäksi olen kutsunut sitä luo enemmän ja yrittänyt palkata paremmin ja iloisemmin onnistumisista. Pitää tähän lisäksi ottaa luoksetulot häiriössä (hihnassa tottakai), jotta pikkuhiljaa alettaisiin liikkua varmemman luoksetulon suuntaan.

Hellepäivien kunniaksi tein koirille "jääherkut". Kovasti tykkäsivät kaikki kolme. Wäinö päätti ottaa taktiikaksi "hallitse ja hajoita", jolla se saikin omansa tuhottua alta aikayksikön. Sille pitää ehdottomasti nyt keksiä sellainen älyhaaste, jota se ei saa voimalla, äänellä tai nopeudella ratkottua - ne kun on se perusratkaisut melkein kaikkeen. Ja toimiihan ne, eihän sitä voi kieltää. Voisi se silti joskus käyttää aivonystyröitäänkin kun sellaisetkin sille (suuren yleisön epäilystä huolimatta) on suotu! Wilho ja Darra nätisti nuolivat omansa sulaksi.

Voimalla vaan, kyllä siihen hampaat pystyy!

Wilho kuljettaa omansa turvaan (Wäinöltä)

Darran suuri kieli sulattaa isommankin jäämöhkäleen

7 kommenttia:

 1. Munki pitäs ostaa kongi. Keiju eilen kulutti virtansa uimalla, namien piilotuksella, älypelillä. Meidän entinen buhund puppe oli kans kova karkaamaan :(

  VastaaPoista
 2. Wäinö vaan ei ennen ole karkaillut... Se on kyllä saattanut lähteä vaikka linnun perään, mutta tullut takaisin nopeaan, joten nyt ihmettelenkin, että mikähän mahtaa olla. Mutta tosiaan, eihän siinä auta kuin vahvistaa luoksetuloa ja tehdä itsestään mahdollisimman kiinnostava, jotta koira pysyisi lähellä. Onneksi tuo kepin heittely auttaa jo paljon...

  Kongikin on meillä ollut käytössä ja sekin saatu tuhottua! Wäinö on niin jännä; se ei ole koskaan tuhonnut mitään tavaraa sisällä, mutta annas olla kun se saa lelun tms. tassuihinsa niin se on menoa! Tietysti hyvä näin :) Kongit on kestävimmästä päästä, joten sellaisia pitänee hankkia lisää (ne vaan on aika tyyriitä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa Väpälle jotain hevosille tarkoitettuja leluja. :D

   Poista
  2. aijaa :O eihän jotain juoksusta narttua oo lähimailla? tai samoilla lenkkialueilla. Puppe tuhos kans kaikki lelut :D Keiju ei ihan kaikkee.

   Poista
  3. Juoksuinen narttu ei tietty oo poissuljettu vaihtoehto - tällä alueella on tosi paljon koiria. Oon miettinyt kun muutenkin on ollut niin rauhaton, mutta jos tässä on narttu juoksussa jossain lähistöllä niin ihmekkös tuo :)

   Poista
 3. http://www.horsepro.fi/fi/shop/talliin-ja-ruokinta/hevosnamit-ja-lelut/hevoslelut

  Liekö kestäisi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo saattaisin selvitä vähän rankemmastakin käsittelystä. Pitänee kokeilla :D

   Poista